RSS Feed

Copacul şi Profesorul:1-0 pentru copac.

Am văzut aseară ştirea.Elevii au ieşit în parcul Copou cu profesorul de geografie, iar din nefericire, un copac, din cauza vântului puternic, a căzut la pământ, provocând leziuni grave unor boboci.
Bineînţeles că toată lumea a sărit cu gura că e vina profesorului, că nu avea acord de la direcţiune să îi ducă în parc  şi trebuie anchetat.

Hai să ne închipuim că această situaţie e un caiet de geografie.Să dăm pagina şi să căutăm lecţia despre climă, singura de altfel din acest caiet.Ştii ce scrie? Canicula îi face pe oameni să îşi dorească să fie iarnă, iar gerul-să fie vară.

Am spus asta pentru a sublinia caracterul veşnic nemulţumit pe care îl poate avea firea umană.Spre exemplu:
Aceiaşi elevi, cu acelaşi profesor, se află în clasă  într-o zi caniculară de sfârşit de mai.Aerul condiţionat nu funcţionează, sau poate nici nu există.Toţi elevii scriu pagini întregi din ceea ce le predă profesorul.Mulţi sunt obosiţi, transpiraţi, aproape sufocaţi, iar unul din ei, mai anemic, mai plăpând, leşină şi intră în stop cardio-respirator.

Ce e de făcut?Anvergură!Că de ce profesorul îi ţinea în clasă şi îi supunea la stres pe aşa o caniculă?!În străinătate orele de geografie se ţin în aer liber pe aşa o vreme.Plus că mai bine înţelege copilul dacă îi arăţi mediul înconjurător decât să îi predai pagină după pagină!Şi acum, din cauza asta, copilul meu se află în stare critică la spital!Că aşa e în România…

Înţelegi?

Accidente de acest fel se întâmplă la tot pasul.În patru ani de zile, în şcoala generală, şi eu am ieşit la plimbare în Copou cu profesorul respectiv, şi nimic tragic nu ni s-a întâmplat.În fond, cuvântul „tragic” e ultimul care îţi vine în minte atunci când te gândeşti la o plimbare în Copou, parc aflat la câţiva metri de liceu.
Probabil că în urmă cu câţiva ani n-aş fi crezut niciodată că îi voi lua apărarea acestui profesor.Aveam mereu emoţii la el la oră.Am luat doi de 2 într-o săptămâna la geografie.Dacă îţi punea o întrebare din senin şi stăteai mai mult de trei secunde să te gândeşti, primeai nota respectivă.
Dar toate astea nu au nicio relevanţă atunci când analizez întreaga situaţie.Prefer să fiu corectă şi raţională, indiferent de persoanele care se află în „tabăra” pe care o susţin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: