RSS Feed

Învaţă,e pentru viitorul tău

Posted on

Mă gândeam zilele astea la felul în care a evoluat sistemul de predare la învăţământul primar,la cât de solicitaţi sunt copiii zilnic şi la toată aceasta competiţie care în fond nu e între ei,ci între părinţii acestora.Temele se transformă în pregătiri individuale impuse,care uneori depăşesc nivelul clasei, iar şedintele cu părinţii se transformă în festival de celebrare a victoriei.

Apoi am văzut un documentar despre copiii suprastimulaţi intelectual.Părinţi care nu sunt mulţumiţi de structura programei şcolare şi vor ceva mai avansat pentru copilul lor,pre-adolescenţi a căror zi este în permanenţă planificată sub atenţia strictă a profesorilor particulari din diferite domenii(evident,la cerinţa părinţilor) cât şi o tipă din Franţa care la 13 ani şi-a dat bacalaureatul,absolvind mult mai devreme.Întrebată ce vrea să facă mai departe odată cu terminarea şcolii,ea a răspuns că cel mai probabil se va îndrepta spre facultatea de medicină .

Student la facultatea de medicină la doar 13 ani?!

Competiţia acerbă dintre părinţii copiilor e factorul favorizant care contribuie la dezvoltarea diferitelor programele,structuri la nivelul învăţământului şcolar,cărţi,manuale,dvd-uri,ce promovează cunoştinţele din orice domeniu de care trebuie să aibă habar copilul tău.Societatea nu are nevoie de intelectuali şi oameni iluminaţi,ci au nevoie de persoane care să le cumpere produsele din ce în ce mai variate, de oameni ai societăţii care să asimileze,să se transforme într-un focar de cunoştinţe învăţate şi impuse într-un mod mecanic, ca mai târziu să fii învăţat să te supui,să execuţi când ţi se cere şi nu să reflectezi sau să protestezi.Orice îţi este impus sau ţi se cere să faci este un lucru bun pentru viitorul tău.Aşa sunt copiii prostiţi de mici de către „oamenii mari” şi aşa vor fi şi în viitor de către oamenii mai puternici şi apologeţii lor,care vor şti cum să îi manevreze în interesul lor personal.Nici nu vreau să mă gândesc la ce se va ajunge.

Vom fi inteligenţi,dar fără raţiune.Etica vieţii,a cărei bază e cel mai bine consolidată în aşa numiţii „cei 7 ani de acasă”,va deveni noţiune nebuloasă pentru majoritatea.Vom deveni oameni de teorie-sau mai simplu zis,enciclopedii-şi doar atât.

Ce este şi mai trist este faptul că toată această dresare nu începe doar cu primul an şcolar,ci încă de la primele luni de viaţă ale copilului.

Baby Einstein is a line of multimedia products and toys that specializes in interactive activities for children aged 3 months to 3 years old. Subjects such as classical music, art, and poetry are prominently explored. These products are currently made by a division of the Walt Disney Company, marketed under the slogan, „Where Discovery Begins”

Primul cuvânt spus de către un copil nu va mai fi „mama” sau „tata”,ci Galileo Galilei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: