RSS Feed

10 pentru Sport, dar mai ales,10 pentru Romania!

În câţiva ani,dacă astrele mă vor ajuta şi voi ajunge să fiu plătită pentru aberaţiile erudite pe care le voi scrie,cu atât mai mult dacă va trebui să mă învârt în jurul sistemului de învăţământ românesc,cu siguranţă mă voi dedica atât de mult proiectului în sine,până când spiritul obiectiv şi virusul febril al dreptăţii vor exploda,cauzând un al doilea big bang şi iluminarea în rândul populaţiei.

Pentru că am aşteptări prea mari de la oameni şi pentru că speranţa nu ar trebui să moară niciodată.

Pentru că avem o ţara mult prea lipsită de fonduri şi limitată pentru ca oamenii să înţeleagă cum se învârt lucrurile sau măcar să facă ceva pentru rezolvarea situaţiei.

Vedem greşeala în jurul nostru,indiferent de domeniu,însă trecem mai departe pentru că: N’avem domnle’ ce să facem! Ne conformăm.Nu te bagă nimeni în seamă,te trimit înapoi de unde ai venit!Pentru ei contează doar să îşi bage ei banii în buzunare şi atât!

Pentru că azi am avut o zi cumplită din cauza unui lucru insignifiant numit complex Educaţie Fizică şi Sport.Pentru că eu în clasă a-XII-a,în loc să mă preocup de materiile care cu adevărat contează la Bac şi la admiterea la facultate,trebuie să am grijă să nu îmi fie afectată media la sport,deoarece implicit o va afecta pe cea generală.

Acum sincer nu ştiu cui îi convine într-adevăr să facă un lucru până la capăt,atunci când i se cere, dar să fii evaluat nu în funcţie de corectitudine,ci în funcţie de câtă Mona diluată cu apă a băut profesorul în cabinetul lui.Să zicem că dacă pe Mona a combinat-o cu vreun litru jumate de apă plată de la chiuvetă mai ai o şansă-două.Dar dacă a combinat-o pe săraca fată cu jumătate de litru de apă,n-ai cu cine vorbi.

Aşa că m-am văzut necesară să devin inapta la sport doar din cauza mediei.Mai nou,simpla adeverinţă de la medicul de familie nu mai este valabilă decât împreună cu analizele medicale.Aşa că du-te Andra la clinică la 8 dimineaţa pe -25 de grade,să te sugă vampirii şi de sânge , şi de bani,pentru a te bucura de privilegiul de a fi privat de un profesor a cărui deontologie a putrezit odată cu saltelele de aerobic din sală,vechi de atâtea generaţii.

Mă îngrozeşte cum oamenii ajung să lucreze în serviciul educaţiei doar pe baza unei diplome şi doar atât!Sau prin simplul fapt că îs mediocri şi merg drept umplutură la unele clase,din cauza lipsei de fonduri.Pentru că direcţiunea e conştientă de problemele şi isteriile fiecărui profesor în parte,dar niciodată nu pot face nimic,pentru că aşa-i,nu ei deţin controlul acelui spaţiu.

Liceul meu s-a clasat pe locul 4 in  Top 10 pentru Romania, ceea ce face ca întreaga situaţie să fie cu adevărat sublimă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: